Colivii medii pentru pasari

Exact ce tip de pasăre veți utiliza cușca medie pe care urmează să o cumpărați? Funcționează pentru pasărea ta? Ce alte utilizări îi poți da? Este un model de cușcă foarte util, deoarece are multe și este perfect pentru casele în care nu există prea multe spații.

Habitativ sau pentru reproducere?

În general, coliviile de dimensiuni medii sunt folosite de crescătorii experți ca un spațiu pentru a stoca ecloziile și astfel să le ridice departe de părinți. În acest aspect, sunt foarte utile, deoarece coliviile medii pentru păsări  sunt detașabile și pot fi ușor separate în module. Dacă veți crește, cumpărarea uneia dintre aceste colivii este o opțiune bună, mai ales că este o modalitate de a economisi bani.

Acum, dacă e să ai o pasăre, este colivia de care ai nevoie? Agapornis, papagali mici, bufnițe … sunt doar câteva exemple de păsări pentru care ai avea nevoie de o colivie medie. Sunt cele mai bune când vine vorba de o pereche de păsări . Dar, este de asemenea o idee bună dacă ați decis să aveți mai multe păsări mici. Datorită acesteia, vor avea mult spațiu în care să zboare și să-și întindă aripile fără să întâlnească un obstacol.

Cum este colivia ideală pentru păsări?

Când cumpărați o colivie de păsări medii, va trebui să prețuiți utilizarea pe care o veți oferi. Dacă este de reproducție, cel mai bine este să faceți o colivie mai lungă decât înaltă, deoarece asta vă oferă opțiunea de a o împărți în mai multe module pentru a crește puieturi separate. Între 80 și 100 cm este lungimea perfectă pentru această utilizare.

Pe de altă parte, dacă utilizarea va avea grijă de păsările dvs., este mai bine să fie mai înaltă decât largă. Dacă aveți de gând să aveți o singură pasăre, 50 cm înălțime va fi suficient, dar cu cât este mai mare cu atât mai bine. Cele mai înalte modele ating aproape 80 cm. Lungime, între 50 și 70 cm , astfel încât pasărea să aibă suficient spațiu pentru a se deplasa în cușcă. Largă, cel puțin 40 cm . Gândiți-vă că lățimea coliviei trebuie să fie cel puțin dublă a anvergurii aripii animalului dvs. de companie.

Separarea dintre bare nu trebuie să depășească niciodată, în niciun caz, 1,5 cm . Cu o distanță ceva mai mare între bare, pasărea putea să-și bage capul și să se blocheze. Va fi ideal ca barele să fie orizontale, deoarece în acest fel pasărea are un punct de susținere din care să observe tot ce este în jurul ei.

Cel mai bun material va fi întotdeauna oțelul inoxidabil. Este adevărat că păsările de dimensiuni medii, cum ar fi aguapornis, nu mușcă sau zgârie barele, dar există și alte specii precum bufnițe sau bufnițe mici. Cu cât barele sunt mai puternice, cu atât mai bine.

Veți vedea multe modele în magazin, dar amintiți-vă: materialul cuștii dvs. pentru păsări de dimensiuni medii trebuie să fie rezistent, nu este format din produse toxice și de două ori mai mare decât dimensiunea aripii păsării dvs. Astfel vei alege cea mai potrivită pentru pasărea ta.

Locație perfectă pentru colivie?

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu coliviile mari, cele medii nu au roți sau nu au un suport pe care să-l susțină. Trebuie să îl așezați într-un loc înalt, unde jumătate din înălțime este la înălțimea pieptului. Dacă o așezați pe o mobila foarte mica, acest lucru va crea un sentiment de amenințare pentru păsările voastre.

O agățare de perete ar putea fi o opțiune, deși nu este foarte recomandat dacă aveți de gând să aveți mai mult de o pasăre în cușcă. Cel mai bine ar fi să aveți un cuier mare pe care să-l suspendați în aer. Înălțimea, în cazul în care o mențineți agățată, ar trebui să fie la nivelul ochilor.

Amintiți-vă că păsările sunt animale tematoare, așadar puneți colivia astfel încât două părți să fie spre perete, iar restul să fie îndreptate spre cameră. În acest fel, animalul nu va fi speriat când vede oamenii intrând.