Ți-ai cumpărat o pasăre mare? Poate vă gândiți să aveți multe specii de păsări? Mai multe de dimensiuni medii? Coliviile mari au un avantaj: sunt foarte versatile și pot fi utilizate în mai multe moduri. Dar va trebui să ții cont de anumite lucruri înainte de a cumpăra una.

De ce o colivie mare?

În primul rând, trebuie să vă întrebați: aveți nevoie de o cușcă mare? Papagali, mazăre, nimfe … aceste animale sunt foarte mari atunci când își întind aripile și, prin urmare, au nevoie de mult spațiu pentru a le întinde .

Dar speciile mai mici, cum ar fi păsările de dragoste, de exemplu, se pot conforma cu una mai mică decât dacă va avea mai multe perechi. În plus, o cușcă mare poate avea multe utilizări: a avea un spațiu de pepinieră, a crea un obiect decorativ fantastic în camera de zi …

Ce tip de colivie mare pentru păsări ar trebui să cumperi?

A sosit momentul să-ți cumperi cușca pentru păsări, dar ce tip de cușcă ai de gând să cumperi? În primul rând: priviți atent materialul. Dacă este o cușcă pentru o pasăre mare, nu puteți căuta un model ieftin doar pentru a dori să salvați. Cușca trebuie să fie fabricată din materiale de cea mai înaltă calitate , cum ar fi oțelul inoxidabil.

Păsările mari au tendința de a zgâria și de a mușca barele coliviei. Dacă acestea sunt de calitate slabă, vor sfârși prin ruperea barelor și ar putea scurge. Așadar, cumpărați-l doar într-un magazin cu sigiliu de calitate, pentru a vă asigura că nu a fost realizat cu materiale toxice.

Al doilea este separarea dintre bare. De multe ori, pasărea va încerca să-și lipească capul prin bare, iar acest lucru este foarte periculos pentru animalul tău de companie. Separarea nu trebuie să fie mai mare de 2 cm . De asemenea, barele nu trebuie doar să fie verticale. Trebuie să aibă o bară orizontală, astfel încât să se poată sprijini de peretele cuștii.

În continuare, studiați dimensiunea cuștii. Gândește-te că în interiorul tău pasărea ta va dori să-și întindă aripile. Pentru o pasăre mare, cum ar fi un macaw, veți avea nevoie de o cușcă care are cel puțin 60 cm lățime x 100 cm lungime . Înălțimea trebuie să fie de minim 100 cm , pentru ca pasărea dvs. să nu se simtă copleșită în interiorul cuștii.

Fixa sau se poate deplasa?

De regulă generală, coliviile mari au roți, astfel încât să le puteți muta cu ușurință dintr-o parte a casei în cealaltă. Cu toate acestea, dacă ai pământ în grădină, de ce nu o cușcă fixă?

Aceste cuști sunt fabricate din grile de lemn și oțel de cea mai înaltă calitate . Păsările nu le pot sparge, iar ușile au zăbrele de siguranță, astfel încât să le poți deschide doar din exterior. În plus, au avantajul că sunt foarte înalte și dreptunghiulare, ceea ce conferă păsării un sentiment mai mare de spațiu.

Dacă decideți să cumpărați o cușcă mare cu roți , acestea au delimitarea spațiului pe care îl aveți. Puțin spațiu? Ei bine, căutați o cușcă mare, care este mai înaltă decât cea lată și, dacă aveți multe, o cușcă mai largă este mai bună. Evitați cât mai mult cuștile cu un vârf cu cupole, deoarece nu este sănătoasă pentru pasărea dvs.

Poate că ceea ce căutați este o cușcă mare pentru o gâscă sau o rață? În acest caz, cușca va trebui să fie de cel puțin 100x70x150 cm, astfel încât animalul dvs. de companie să aibă un loc confortabil pentru a dormi. Chiar dacă îl vei lăsa să se plimbe mai târziu pe podea, dacă nu vrei ca el să se simtă deprimat când îl pui în cușca lui noaptea, caută o cușcă mare.

Ce tipuri de păsări ai putea avea într-o colivie mare?

Aveți clar că doriți o pasăre domestică mare, dar încă nu sunteți sigur care? Într-o cușcă mare ai putea avea un papagal, un macaș, un vultur, un șoim, ciori, gâște, tucane, gâște sau bufnițe. Orice specie care măsoară peste 40 cm este ideală pentru o cușcă mare, în care se va simți confortabil și în siguranță.