Să ai o pasăre ca animal de companie este foarte dificil. Începând prin alegerea coliviei potrivite. În magazine veți vedea tot felul de modele, dar nu toate sunt potrivite pentru toate păsările domestice. Așadar, ce zici de puțin ajutor pentru alegerea celui mai potrivit?

Colivii in functie de dimensiune

Colivii mici pentru pasari

Colivii in functie de tipul de pasare

Colivii pentru perusi

Colivii pentru papagali

Colivii pentru porumbei

Colivii pentru nimfe

Colivii pentru canari

Colivii pentru agapornis

Cuști în funcție de mărci

Care este cea mai bună dimensiune a coliviei pentru pasărea ta?

Mărimea este cheia pentru a face o pasăre fericită sau nefericită. Există trei dimensiuni: mici, medii și mari. De regulă generală, atunci când ai o singură pasăre, iar aceasta este la fel de mică ca un parakeet sau un pui, de obicei optezi pentru cuști mici.

Cu toate acestea, se recomandă ca cușca să fie cât mai mare . Acest lucru se datorează faptului că pasărea, pentru a se simți confortabil în cușca sa, trebuie să aibă suficient spațiu pentru a-și întinde aripile și a putea să se plimbe dintr-o parte în alta . Prin urmare, chiar dacă este o pasăre mică, este mai bine să optezi pentru o cușcă medie. Acum, dacă cușca va îndeplini o funcție doar decorativă, ar trebui să optați pentru o cușcă mică, deoarece acestea sunt mult mai ieftine.

Cele medii sunt concepute pentru atunci când veți avea mai mult de două păsări mici sau o pasăre medie, cum ar fi un pasăre de dragoste. În timp ce cele mari sunt pentru mai multe păsări sau pentru un animal mai mare, cum ar fi un papagal sau un șchiop. Acestea din urmă sunt cele mai bune atunci când doriți să configurați un spațiu bun pentru ca păsările să se bucure, astfel încât să se poată juca și să se distreze alpinând și zburând, dar necesită mult spațiu.

Dar dimensiunea păsării nu este singurul lucru pe care va trebui să îl aveți în vedere atunci când cumpărați o cușcă. Gândiți-vă că în cadrul unei specii există păsări cu cozi mai scurte și mai lungi. Cei cu coada mai lungă, deși speciile lor pot fi bine într-o cușcă mică, vor avea nevoie de o mediană pentru mișcarea cozii. Și același lucru se întâmplă dacă este o specie medie, va necesita o mare.

Confidențialitate și protecție

Dacă, de exemplu, veți crește păsările pe care le aveți în cușca dvs., pentru că ați cumpărat o pereche, aceasta trebuie să fie suficient de mare nu numai pentru a se potrivi cu acestea, dar va trebui să existe și spațiu pentru un cuib sau o casă în care au de confidențialitate . În plus, în cușcă va trebui să atașați un modul de reproducere, și cu cât este mai mare cu atât mai bine.

În cele din urmă, în cazul în care intenționați să aveți mai multe specii diferite de păsări, ar trebui să luați în considerare încă înființarea unei păsări. Dar acestea trebuie să se afle în afara caselor, datorită spațiului mare pe care îl necesită. Sunt cele mai bune pentru creșterea mai multor tipuri de păsări în același timp. În plus, le puteți împărți întotdeauna în module pentru a avea specii separate.

Ce distanță trebuie să fie intre barele unei colivii sau custi?

Una dintre principalele cauze ale morții pentru păsările domestice este aceea că capul lor se blochează între bare și se sufocă. Prin urmare, trebuie acordată o atenție deosebită separarii dintre bare.

În cazul păsărilor mici , cum ar fi canarii, puii sau păsările de dragoste, separarea nu trebuie să fie mai mare de 1,5 cm . Mediul – păsări de dimensiuni , cum ar fi papagali nimfe sau nu ar trebui să aibă o mai mare separare de 2 cm . În cele din urmă, cea mai mare , cum ar fi papagalii sau cocoșii, distanța nu trebuie să depășească 3 cm .

Datorită acestui fapt, vă veți împiedica animalul să se blocheze între bare și să se sufocă. Dar nu numai asta, ci și aceasta este separarea ideală, astfel încât pasărea dvs. să poată apuca pe bare pentru a vă distra și privi în jur. Rețineți acest lucru atunci când cumpărați cușca.

De ce poarta coliviei trebuie să se blocheze?

Pentru majoritatea speciilor de păsări domestice nu este nevoie să vă faceți griji pentru ca o colivie să aibă un zăvor. Cu toate acestea, specii precum papagali, păsări de dragoste sau altele sunt păsări foarte inteligente.

Prin urmare, este important ca atunci când cumpără o colivie pentru oricare dintre aceste păsări să aibă un zăvor de siguranță . Altfel, s-ar putea să fii surprins că animalul a scăpat din cușcă.

Forma, foarte importantă

Vei vedea că în magazine există cuști de păsări cu tot felul de forme. În funcție de care alegeți, acestea pot fi mai ieftine sau mai scumpe. Cu toate acestea, este mai bine să nu scapi de cheltuieli și să dai cea mai bună cușcă pasărei tale.

De exemplu, mulți optează greșit pentru cuști ovale. Ultimele studii arată că acest tip de cușcă este dăunător pentru păsări , deoarece creează un fals sentiment al spațiului. De asemenea, cu tavanul boltit, nu te poți ține de bare și asta provoacă anxietate. Deci acest tip de cușcă ar trebui evitată cu orice preț.

Este mai bine să optezi pentru dreptunghiular sau pătrat . În plus, pentru speciile mici, cele dreptunghiulare sunt cele mai bune, deoarece le oferă mult spațiu pentru a se deplasa dintr-o parte în alta. Dacă îl cumpărați pe unul dreptunghiular, încercați să-l faceți cât mai sus, astfel încât pasărea să aibă mult mai multă suprafață pentru a zbura și întinde aripile. Îl vei aprecia.

Ce material trebuie să fie colivia?

Cele mai ieftine custi pentru pasari sunt cele din plastic. Acestea sunt de obicei mai frapante, deoarece au culori foarte vii. Cu toate acestea, sunt cele mai proaste investiții pe care le poți face atunci când ai o pasăre.

Cele mai bune colivii sunt cele din oțel inoxidabil. Un material dur care poate rezista zgârieturilor pe picioare și mușcăturilor ciocului păsării tale domestice. În plus, suprafața trebuie să fie „acoperire cu pulbere” , o acoperire cu pulbere, care este perfectă pentru a garanta igiena coliviei și curățarea ulterioară.

Ar trebui să aveți o colivie de călătorie?

La fel cum există custi de călătorie pentru câini și pisici, există și colivii de călătorie pentru păsări. La urma urmei, dacă plecați într-o călătorie, ce e mai bine decât să-ți iei cel mai bun prieten? Coliviile de călătorie de calitate nu sunt scumpe și sunt perfecte ca și colivii temporare pentru o scurtă călătorie, atunci când îl duci la veterinar sau dacă îi curăți cușca.

Sunt confortabile de purtat, perfecte pentru sejururi mici de pasari si cu multe tipuri de modele. Dacă nu crezi, aruncă o privire la toate modelele pe care le avem în magazin. Vei vedea cum îl găsești pe cel mai bun pentru micul tău prieten să călătorească confortabil.

Mai mult decât o colivie, nu este mai bine un cotet?

Ce se întâmplă când ceea ce ai în minte este să crești sau să ai păsări mai mari ca animale de companie? De exemplu, cel mai frecvent este să crești pui, pentru care vei avea nevoie de un cotet mare și de calitate, dar asta nu iese prea scump. Avem multe cotete de gaini în ofertă, dar acesta nu va fi numai pentru gaini.

Există unele specii de păsări din unele familii care pot fi îmblânzite, cum ar fi rațele și gâștele. Multe persoane au unele specii din aceste păsări ca animale de companie și le iau la plimbare pe stradă cu bretele speciale. Dar când sunt în interior? Multi folosesc cuști mari, dar aceste păsări ar fi mult mai fericite dacă ar avea propriul cotet. Nu este o opțiune mai bună decât o colivie?

Nu mergi pe ieftin, ci pe calitate

Nu te lăsa păcălit de colivii ieftine din plastic sau metal, de o calitate îndoielnică. Puteți avea o colivie foarte bună pentru pasărea dvs. la un preț foarte ieftin, trebuie doar să știți ce să căutați.

De exemplu, în catalogul nostru de colivii pentru păsări, tot ce veți găsi sunt de la cele mai bune mărci ale producătorilor de colivii, cu un preț adecvat și accesibil pentru toate tipurile de buzunare. Și dacă aveți nevoie urgentă, deoarece colivia anterioară a păsării dvs. este într-o stare foarte proastă, puteți opta pentru expediere 24 de ore.