sticlete

Sticlete

Care este una dintre cele mai dorite păsări de către iubitorii de avicultura? Fără îndoială, sticletele, unul dintre animalele atât de frumoase atât pentru culorile penajului lor, cât și pentru armonia cântecului lor.

Tipuri de sticlete

Ce este un sticlete?

Cunoscută cu numele științific de Carduelis carduelis și denumirea comună de pasare domneasca, aceasta este o pasăre care aparține familiei fringlilidos. Cel mai frecvent este să o vezi în Zona de Vest, atât în ​​Europa cât și în partea de nord a Africii și în unele părți ale Asiei, în apropierea Occidentului.

În Spania, în 2003 au fost înregistrate aproape 2,8 milioane de exemplare, fiind una dintre cele mai mari colonii din lume. Ele sunt foarte asemănătoare cu canari, dar cu o idee puțin mai sălbatică, ceea ce face ca aceasta să fie puțin diferită.

pasare sticlete

Comunitățile de sticleți se găsesc în principal în păduri, pajiști, zone agricole, parcuri și grădini , precum și orice zonă cu iarbă, mai ales dacă sunt scaieți în zonă, mâncarea preferată a acestei specii. Are o mare predilecție pentru mediile fierbinți.