privighetoare

Privighetoare

Este posibil să nu o fi observat niciodată, dar cu siguranță că atunci când ați făcut o plimbare prin pădure, potecile unui parc sau prin orașul dvs., ați văzut o privighetoare. Sunt păsări destul de evazive și le plac să rămână ascunse, dar nu este greu să găsești una.

O pasăre foarte caracteristică

Dintre diferitele specii de păsări, privighetoarea este una dintre cele mai apreciate de iubitorii de păsări de curte datorită cântecului armonic pe care îl are. Cu toate acestea, poate că cel mai mare dezavantaj este că nu toate speciile de privighetori pot fi luate ca un animal de companie.

Cel mai normal lucru este să găsești in libertatea o privighetoare comuna, cea mai răspândită specie din familia luscinia, care se caracterizează printr-un penaj maroniu roșcat. O culoare care la prima vedere nu o face deosebită, dar este ușor de diferențiat și o face frumoasă. Când zboară,
este posibil să se detecteze că zonele interioare sunt gri și că are o zonă albă în gât. Ciocul său are de obicei aceeași culoare ca și penajul, cu mandibula inferioară mai deschisă.